maanantai 6.2.2023 | 15:12
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Lukijan lyhyet 18.8.2022 – "Meillä on fiksuja, hyvin käyttäytyviä, osaavia ja ystävällisiä nuoria"

Lähetä lyhyt! Laita meille tekstari PERHIS (väli) LUKIJA viestisi. Maksimipituus 160 merkkiä. Tai pistä ajatusta WhatsApissa p. 040 120 9369. Pidemmät mielipiteet tulevat perille sähköpostitse: toimitus@perhonjokilaakso.fi

To 18.8.2022 klo 07:00

Kiitos köyhäjokilaisille onnistuneesta kylätapahtumasta!

Kevään ja kesän aikana olen tavannut monia nuoria ihmisiä perhejuhlissa, tapahtumissa ja palvelualoilla kesätöissä. Ja pakko on sanoa, että meillä on fiksuja, hyvin käyttäytyviä, osaavia ja ystävällisiä nuoria. Tervehdykseen on aina vastattu ystävällisesti ja hymyyn hymyllä. Mukavaa opiskelun alkua kaikille nuorille.

Herättelenpä ajankohtaisen kysymyksen, onko tuo pehmeäkantisten koulukirjojen muovitus järkevää. Toki ne siten ehkä kestävät kulutusta hieman paremmin. Mutta muovin öljypohjaisuuden ja erittäin huonon hajoamisen tähden ne ovat osa ympäristöongelmaamme. Lisäksi on huomattava, että käytön jälkeen pehmeäkantiset kirjat voidaan laittaa paperinkeräykseen vain, mikäli niissä ei ole muovitettuja kansia.

Lietteestä vielä. Rahalle se on haissut aina, navetan haju on tuttu. Kun lietettä levitetään lakkiaispäivän aattona pihan perälle, haittaahan se. Perhossa sivukylällä liete näyttäs menevän suoraan maan uumeniin, kirkolla heinikolle kesähelteellä. Sitä ihmettelen.

Matti Haapala kirjoittaa asiaa viime viikon Lukijalta-palstalla. Kannattaa lukea.

#