maanantai 20.3.2023 | 18:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lestijärven hallintojohtaja Susanna Tuikka on valittu Evijärven hallintojohtajaksi – Lestin kunnantalo tyhjenee entisestään?

Joni Mäki-Petäjä
Ti 20.9.2022 klo 16:30 | päivitetty ti 17:08

Evijärven kunnanvaltuusto on valinnut uudeksi hallintojohtajaksi yksimielisesti Susanna Tuikan Lestijärveltä. Tuikka on toiminut Lestijärven kunnan hallintojohtajana helmikuusta 2020.

– Olen todella otettu siitä, että tulin valituksi. En ole kuitenkaan vielä tehnyt ratkaisua suuntaan taikka toiseen, Tuikka kommentoi tuoreeltaan valintaansa.

Avoinna olleeseen hallintojohtajan virkaan tuli yhteensä 18 hakemusta, joista kolme hakijaa perui hakemuksensa.

Evijärven hallintojohtajan viran hakuaikaa päätettiin aiemmin keväällä jatkaa. Virkaa olivat silloin hakeneet Mari-Liisa Haka, Ville Kilpiä, Terhi Kultalahti, Anssi Lahnalampi, Juha-Matti Lamminheimo, Rauno Maaninka, Elina Rantalahti, Antti Ritvonen ja Perttu Sonninen. Heistä haastateltiin Kultalahti, Lahnalampi, Maaninka ja Sonninen. Haastattelujen jälkeen Kultalahti ja Sonninen ovat ilmoittaneet peruuttavansa hakemuksensa.

Pidennettyä hakuaikaa oli 7. elokuuta asti. Virkaan saatiin sinä aikana edellisten lisäksi yhdeksän uutta hakijaa. Kunnanhallitus kutsui haastatteluun Jussi-Pekka Ahosen, Elina Sillanpään ja Susanna Tuikan. Myös aiemmin virkaa hakeneet henkilöt huomioitiin valinnassa. Mari-Liisa Haka ilmoittautui jättäytyvänsä kisasta 2. syyskuuta.

Haastattelutyöryhmän puheenjohtaja Esko Ahonen esitti haastattelutyöryhmän yksimielisen ehdotuksen olevan, että Evijärven uudeksi hallintojohtajaksi valitaan Susanna Tuikka. Ahonen on Lestijärven entinen kunnanjohtaja ja nykyisin Evijärven kunnanvaltuuston puheenjohtaja.

Susanna Tuikka on ollu viime aikoina julkisuudessa luottamuspulasta Lestijärven kunnanjohtaja Anne Kurkelaa kohtaan. Luottamuspula tuli julkisuuteen kesällä, kun Lestijoki-lehti uutisoi ensimmäisenä asiasta. Johtavat viranhaltijat, ensimmäisenä hallintojohtaja Susanna Tuikka, jättivät kunnanhallitukselle kirjelmät, joissa he arvostelivat kunnanjohtaja Kurkelan toimintaa. Viesti oli, etteivät viranhaltijat koe, että kunnanjohtaja olisi tehtäviensä tasalla.

Lestijärven kunnanjohtaja Anne Kurkela on jättänyt irtisanoutumiskirjeen. Kurkelan viimeinen virantoimituspäivä on 29. syyskuuta.

//lisätty Tuikan kommentti///

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.