maanantai 20.3.2023 | 18:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vetelin valtuusto päätti osallistavan budjetoinnin kehityskohteista sopuisasti – kuntoportaat puolestaan etenevät Vetelin Urheilijoiden kautta

Ma 13.3.2023 klo 19:48 | päivitetty ma 19:49

Kristian Sundqvist

"Osallistavan budjetoinnin kehityskohteet" kuulostaa byrokraattiselta, mutta taustalla oli Vetelissä hyvin käytännöllisiä ehdotuksia. Kunnan kuluvan vuoden budjettiin on nimittäin varattu 20 000 euron määräraha kuntalaisten ideoimiin kehityskohteisiin.

Kunta keräsi viime joulukuun aikana kuntalaisilta ehdotuksia miten kyseinen raha tulisi käyttää. Noin neljästäkymmenestä esityksestä päätti kunnanhallitus esittää maantaina kokoontuneelle valtuustolle kolmea eli Sulkaharjun luontopolun kunnostamista (10 000 euroa), koirapuiston rakentamista (8 000 euroa) ja keppihevospuiston rakentamista (2 000 euroa).

Valtuusto hyväksyi esityksen sellaisenaan, mutta sopuisaa keskustelua aihe herätti. Ensimmäisen puheenvuoron aiheesta käyttänyt Tuija Leivo-Rintakorpi (kesk.) tiedusteli, millä perustein esitys oli tehty ja sai kunnanjohtaja Hannu Jyrkältä kattavan vastauksen.

– Osa esitetyistä asioista on jo hoidossa tai prosessissa, Jyrkkä muistutti ja otti esimerkiksi kuntoportaita koskevat pyrkimykset.

– Vetelin Urheilijoiden kanssa on sovittu, että he hakevat rahaa Pirityisten kautta ja vievät asiaa eteenpäin.

Hannu Saari (ps.) teki Sulkaharjun luontopolun osalta lukuisia käytännön huomioita ja suunnitelmia ja sai kommentoinnissa kaverikseen Hannu Haukilahden (kesk.). Haukilahti kiitteli myös koko prosessia.

– Paljon hyviä esityksiä tällä tavalla saatiin, hyvä kokeilu.

Miika Pajukangas (kok.) muistutti vielä, että Sulkaharjun luontopolun saavutettavuudesta tulee pitää huolta.

Muissa kokousasioissa hyväksyttiin pohjaesitys asumisneuvontapalvelun ostamisesta Kiinteistö Oy Vetelinraitilta, jos asiaa koskeva avustus toteutuu. Kuluvan vuoden alusta tuli voimaan laki, jonka tarkoituksena on kannustaa kuntia parantamaan asumisneuvonnan saatavuutta kaikille asukkailleen asunnon hallintaperusteesta riippumatta.

Kunnalle voidaan hakemuksesta myöntää avustusta asumisneuvontapalvelun tuottamiseen, laajentamiseen ja kehittämiseen. Momentti on rajallinen, joten asialla on kiire.

Ennen kokouksen alkua koettiin juhla- ja kakkukahvihetki. Aiheena olivat itsenäisyyspäivänä myönnetyt kunniamerkit Kirsi Aholle ja Ritva Martikaiselle. Aholle myönnettiin Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein ja Martikaiselle Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali.

Varsinaisen kokouksen jälkeen valtuusto jatkoi iltakoululla, johon median edustajilla ei ollut pääsyä.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.